Кількість
|
Вартість
|
||
|
Тандир – це унікальна піч - мангал, в якій можна приготувати найрізноманітнішу їжу: шашлик, запекти цілком баранячу ногу, птицю, рибу, кролика, перепелів, дичину, креветки, запекти овочі, а також спекти коржі, самсу і піцу.
ЩО ТАКЕ ТАНДЫРНЫЕ ПЕЧІ І ДЛЯ ЧОГО ВОНИ ПОТРІБНІ?Тандир - (він же, тендір, тонір, танур, тиндир, дандир, нандир) -глиняний вогнище, кулястого або кувшинообразного виду, що прийшов до нас із Середньої Азії, Кавказу для приготування різних страв методом запікання. Головною особливістю тандира є те, що приготування страв відбувається не на вогні, а за рахунок тепловіддачі та інфрачервоного випромінювання внутрішньої поверхні: всередину засипаються дрова або вугілля, і розпалюються, після прогорання внутрішні стінки тандира розігріваються до температури 250-400 градусів і утримують тепло тривалий час за рахунок потужної теплоізоляції. Таке температурний вплив сприяє швидкому і корисному приготування їжі.Товсті керамічні стінки, відмінно зберігають температуру. При цьому відбувається рівномірне запікання страви. До речі, найчастіше, вироби з борошна, такі як самса або матнакаш готуються безпосередньо на стінках тонира. Завдяки вогнетривкій глині стінки тандира швидко набирають температуру і довго зберігають тепло. Для приготування кількох страв вам буде достатньо одного розпалювання. Якість приготовлених в тандирі страв, закладається вже на етапі створення тандира. Екологічно чисті матеріали, відсутність будь-яких шкідливих інгредієнтів на всіх етапах побудови тандира. Естетичне задоволення доповнює унікальний малюнок на стінках тандира. Для виробництва тандирів використовують глину, в основному це сорти шамотної або каолінової глини. Крім цього для додання естетичного зовнішнього вигляду, використовуються різні ковані металеві елементи. Такі елементи не лише надають виробу завершений вигляд, але і служать стійкими опорами.Для швидкого прогорання дров у нижній частині вертикального тандира передбачено технологічний отвір, так зване піддувало. Після того як багаття прогорить піддувало закривається спеціальною дверцятами. Важливо, щоб верхня кришка і дверцята піддувала щільно закривалися для максимального збереження температури всередині.
Тандир – ідеальний варіант для будь-якого гурмана
Для того, щоб зробити правильний вибір східної печі з нею необхідно ближче познайомитися. До її достоїнств можна з упевненістю віднести наступне:
• збереження всіх смакових якостей страв та їх аромату;
• немає необхідності в перевертанні продуктів і використанні маринаду;
• в процесі приготування вся їжа рівномірно прожарюється.
Покупая тандыр нужно сразу брать к нему и аксессуары. Это может быть, как полный комплект, так и отдельные элементы. Для различных блюд понадобятся определенные приспособления. Например, для шашлыка шампура, пицца и самса требует решеток, а вот для рульки или утки лучшим вариантом будет “Елочка”. В изготовлении данных элементов используют специальную пищевую нержавеющую сталь, совершенно безопасную для здоровья. К числу аксессуаров можно отнести чехол, подставку под печь, жароотсекатель и другие.
Ну, а теперь рассмотрим более подробно действие тандыра. Его работа осуществляется поэтапно:
• спочатку здійснюється закладка палива всередині печі (дров або сухих гілок);
• потім знімається кришка відкривається піддувало для створення необхідної тяги;
• за допомогою паперу і дрібних трісок проводиться розпал;
• по мірі згорання палива додаються нові порції (за кольором стінок можна буде визначити температуру нагрівання);
• після згорілих дров тандир накривається кришкою і закривається піддувало(для збереження температури);
• в кінцевому підсумку проводиться завантаження пристосування продуктами для їх подальшої термічної обробки.
Восточная печь имеет удобные параметры, не занимает много места и очень удобная в перемещении. Она отлично заменяет мангал и русскую печь. Пища в ней получается сочная, аппетитная и вкусная. Если мы вас заинтриговали, обращайтесь.
"Тандыр модель №5 (Кирпич)" выполнен из шамотной глины с соблюдением всех заводских норм производства. Полный цикл производства одного тандыра составляет 3 недели.
Чем может удивить данная модель?
- объем 69 л
- высота 112 см
- и вес 135 кг.
Сложив все эти характеристики мы получаем хорошую глиняную печь, в которой можно приготовить большое разнообразие кулинарных шедевров.
Благодаря различным аксессуарам, в тандыре вы приготовите блюда, которые не пригорают и сохраняют свою сочность и пользу. Готовить будет не прямой жар от углей, а жар исходящий от стен разогретого тандыра. Вам всего лишь нужно засекать время нужное для приготовления того или иного блюда.
Характеристики товара | |
Объем | 69 л |
Вес | 135 кг |
Высота | 112 см |
Диаметр | 67 см |
Диаметр крышки | 50 см |
Диаметр горловины | 40 см |
Дополнительно комплектуется
- 2-х ярусную “Сетку”, для приготовления мясного или овощного гриля,
- приспособление “Елочка”, на котором Вы можете запечь рульку или утку,
- чехол и подставку под сам тандыр,
- і багато іншого.