Кількість
|
Вартість
|
||
|
Тандир – це унікальна піч - мангал, в якій можна приготувати найрізноманітнішу їжу: шашлик, запекти цілком баранячу ногу, птицю, рибу, кролика, перепелів, дичину, креветки, запекти овочі, а також спекти коржі, самсу і піцу.
ЩО ТАКЕ ТАНДЫРНЫЕ ПЕЧІ І ДЛЯ ЧОГО ВОНИ ПОТРІБНІ?Тандир - (він же, тендір, тонір, танур, тиндир, дандир, нандир) -глиняний вогнище, кулястого або кувшинообразного виду, що прийшов до нас із Середньої Азії, Кавказу для приготування різних страв методом запікання. Головною особливістю тандира є те, що приготування страв відбувається не на вогні, а за рахунок тепловіддачі та інфрачервоного випромінювання внутрішньої поверхні: всередину засипаються дрова або вугілля, і розпалюються, після прогорання внутрішні стінки тандира розігріваються до температури 250-400 градусів і утримують тепло тривалий час за рахунок потужної теплоізоляції. Таке температурний вплив сприяє швидкому і корисному приготування їжі.Товсті керамічні стінки, відмінно зберігають температуру. При цьому відбувається рівномірне запікання страви. До речі, найчастіше, вироби з борошна, такі як самса або матнакаш готуються безпосередньо на стінках тонира. Завдяки вогнетривкій глині стінки тандира швидко набирають температуру і довго зберігають тепло. Для приготування кількох страв вам буде достатньо одного розпалювання. Якість приготовлених в тандирі страв, закладається вже на етапі створення тандира. Екологічно чисті матеріали, відсутність будь-яких шкідливих інгредієнтів на всіх етапах побудови тандира. Естетичне задоволення доповнює унікальний малюнок на стінках тандира. Для виробництва тандирів використовують глину, в основному це сорти шамотної або каолінової глини. Крім цього для додання естетичного зовнішнього вигляду, використовуються різні ковані металеві елементи. Такі елементи не лише надають виробу завершений вигляд, але і служать стійкими опорами.Для швидкого прогорання дров у нижній частині вертикального тандира передбачено технологічний отвір, так зване піддувало. Після того як багаття прогорить піддувало закривається спеціальною дверцятами. Важливо, щоб верхня кришка і дверцята піддувала щільно закривалися для максимального збереження температури всередині.
Стильний тандир, стане відмінним подарунком для тих, хто вміє цінувати незвичайну кухню, смачні страви, а також східну культуру. Такий тандир добре виглядає як у ресторанах, так і в домашніх умовах.
Він має «пузату» форму, і здається, що він не дуже стійкий. Однак це не так. Металевий корпус дає можливість важкої глиняній основі стійко стояти на будь-якій поверхні.
Зроблений тандир з шамотної глини, товщина стінок дуже велика, нагрівається він досить довго, як і належить хорошому тандиру. При цьому, мінімальний витрата деревини, досить наполовину заповнити його, щоб стінки повністю прогрілися.
Отриманого тепла вистачить на кілька годин приготування, тому використовувати такий тандир можна в ресторанах, де потрібно приготувати відразу багато порцій, або ж у домашніх умовах, коли збирається велика кількість гостей.
Кришка у моделі відкидна, її не доведеться повністю знімати. При цьому, керувати самою піччю просто і безпечно. Зручні металеві кільця дозволяють переносити пристрій в інше місце, якщо є необхідність. Повна комплектація дозволяє відразу взяти тандир, і почати готувати велику кількість страв.
Купити тандир можна у нас на сайті. Вибирайте модель, яка сподобалася, і оформляйте замовлення. Найближчим часом ми зв'яжемося з вами, і відправимо вам унікальну піч.
Комплектність кожної моделі тандира:
- металеве сталеве кільце (1шт) – призначено для установки тандира під великою кришкою і використовується для приготування страв в казані або підвішування аксесуарів;
- совок (1шт);
- кочерга (1шт);
Вага: 105 Кг
Загальна висота : 85 см
Висота без кришки : 65 см
Діаметр: 60 см
Діаметр горловини : 28 см
Товщина стінок : від 6 см
Аксесуари до тандиру: (виготовляються до габаритів конкретного тандира)
- Ялинка - для м'яса і овочів
- Двоярусна сітка
- Трансформер 3в1