Кількість
|
Вартість
|
||
|
Тандир – це унікальна піч - мангал, в якій можна приготувати найрізноманітнішу їжу: шашлик, запекти цілком баранячу ногу, птицю, рибу, кролика, перепелів, дичину, креветки, запекти овочі, а також спекти коржі, самсу і піцу.
ЩО ТАКЕ ТАНДЫРНЫЕ ПЕЧІ І ДЛЯ ЧОГО ВОНИ ПОТРІБНІ?Тандир - (він же, тендір, тонір, танур, тиндир, дандир, нандир) -глиняний вогнище, кулястого або кувшинообразного виду, що прийшов до нас із Середньої Азії, Кавказу для приготування різних страв методом запікання. Головною особливістю тандира є те, що приготування страв відбувається не на вогні, а за рахунок тепловіддачі та інфрачервоного випромінювання внутрішньої поверхні: всередину засипаються дрова або вугілля, і розпалюються, після прогорання внутрішні стінки тандира розігріваються до температури 250-400 градусів і утримують тепло тривалий час за рахунок потужної теплоізоляції. Таке температурний вплив сприяє швидкому і корисному приготування їжі.Товсті керамічні стінки, відмінно зберігають температуру. При цьому відбувається рівномірне запікання страви. До речі, найчастіше, вироби з борошна, такі як самса або матнакаш готуються безпосередньо на стінках тонира. Завдяки вогнетривкій глині стінки тандира швидко набирають температуру і довго зберігають тепло. Для приготування кількох страв вам буде достатньо одного розпалювання. Якість приготовлених в тандирі страв, закладається вже на етапі створення тандира. Екологічно чисті матеріали, відсутність будь-яких шкідливих інгредієнтів на всіх етапах побудови тандира. Естетичне задоволення доповнює унікальний малюнок на стінках тандира. Для виробництва тандирів використовують глину, в основному це сорти шамотної або каолінової глини. Крім цього для додання естетичного зовнішнього вигляду, використовуються різні ковані металеві елементи. Такі елементи не лише надають виробу завершений вигляд, але і служать стійкими опорами.Для швидкого прогорання дров у нижній частині вертикального тандира передбачено технологічний отвір, так зване піддувало. Після того як багаття прогорить піддувало закривається спеціальною дверцятами. Важливо, щоб верхня кришка і дверцята піддувала щільно закривалися для максимального збереження температури всередині.
Тандир «Малюк» підняти дорослій людині навряд чи вийде, тому що його вага понад 300 кг. Він виконаний з якісної шамотної глини. Особливістю даної глини є рівномірний прогрів і тривале збереження температури. Досить кілька годин прогріти тандир, і в ньому можна приготувати велику кількість страв.
Тандир з шамотної глини «Малюк» відмінно підходить для ресторанів та закладів, які здатні обслуговувати велику кількість гостей. Якщо ви проводите весілля і подібні заходи, то приготувати шашлик на 20, 30, 50 і навіть 100 людей не складе праці. Після прогріву жар буде триматися не менше 2-3 годин, а м'ясо готується 15 хвилин. Також можна зробити індичку, відразу кілька курок.
Товсті стінки дозволяють використовувати цю модель в зимовий час. Влаштуйте шоу гостям, якщо у вас є відкрита майданчик.
Дана модель виготовляється під замовлення, можна виконати абсолютно будь-який дизайн. У вас ресторан? Замовте свій логотип чи назву на тандирі. Можна вибрати будь-який малюнок, наші майстри в короткі терміни створять для вас якісну піч з товстими стінками.
Комплектність кожної моделі тандира:
- металеве сталеве кільце (1шт) – призначено для установки тандира під великою кришкою і використовується для приготування страв в казані або підвішування аксесуарів;
- совок (1шт);
- кочерга (1шт);
-механізм відкидної кришки;
-зольник для вугілля.
Аксесуари до тандиру виготовляються до габаритів конкретного тандира. Аксесуари можна придбати окремо!
Ялинка - для м'яса і овочів
Двоярусна сітка